2017. október 17., kedd

Kübelwagen story #1

A Kübelwagen egy nagyon szerethető makett, nem csak a formája, hanem a Tamiya szokásos minőségű tervezése és kivitelezése miatt is. Egy-két részt már összeraktam, egyelőre várok a motor szettre, ami holnap talán már itt is lesz. Az Aber feljavításból nem mindent fogok felhasználni, a fordítható első kerekeket például nem, de a tetőponyva működő "rudazatát" azt lehet, hogy igen, még nem döntöttem el. Addig is apróbb feljavításokon szöszölök, mint például az üzemanyagtartály, ami szerintem jobban néz ki rézzel.

Egyelőre azon is töröm a fejem, hogy a festést hogyan végezzem. A belső részeket nagyon nehéz, sőt lehetetlen lefújni, ha összeraktam, szóval lehet, hogy apránként festem majd, meglátom.
Addig is a jelenlegi állapot, és némi frissen beszerzett eszköz. A Tamiya vágó kiváltképp a kedvencem.I've started the Kübelwagen and as always it's amazing to see Tamiya kits to fit perfectly, almost without gluing. I'm waiting for the engine set so only smaller sub assemblies are in progress but I use some of the Aber PE. I skipped the working first wheel steering mechanism but planning to do the canvas holder, also working one. In the meanwhile I just acquired some new tools. The Tamiya cutter is my new favourite. Sharp and nice pointy - I can cut parts so nicely that hardly any cleaning is required...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése