2010. április 11., vasárnap

Time warp

Az utóbbi hetek azzal teltek, hogy igyekszünk megszokni egymást a babával, aki mellesleg igen nagy gazfickó, és kiválóan manipulál két felnőtt embert, hogy azok azt tegyék, amit ő akar. Akár büszke is lehetnék rá, ha nem én lennék az egyik fent említett felnőtt ember :)
Makettezésre gyakorlatilag egy perc szabadidő sem volt mostanában, ami szabad félórák akadtak, azt a repülőgép szimulátorozásra fordítottam. Sajnos nem online (VATSIM), mert igen gyakran használom a Pause gombot, azt pedig viszonylag kevés irányító tolerálja :) Sebaj, ha idő nincs, mi mást tenne a magamfajta, ha nem mások makettezését követi nyomon, csendben irigykedik, gyengébb pillanataiban pedig enged a kísértésnek, és rendel ezt-azt a netről, mondván, hogy "jó lesz még valamire egyszer". Így rendeltem meg a múlt héten az alábbi pár könyvet:
- Advanced Terrain Modeling az Osprey-tól
- Dynamic Wrinkles and Drapery, amit pedig figurafaragó fórumok böngészése során találtam a "hasznos könyvek" szekcióban...
- Meg persze egy Neil Gaiman könyv, de az nem tartozik szorosan a hobbik témakörhöz, csak szeretem a könyveit, és kész :)
Ezek a "mert megérdemlem, ráadásul születésnapom is volt" kategóriába tartoztak, míg a Lucky-ról megrendeltem végre a Mig féle Notek lámpákat (a Gaz-AAA elejére biggyesztenék egyet majd), a Jadarról meg némi dioráma kiegészítőt (pálmalevelek, fűcsomók), csak a próba kedvéért... A számlaegyenlegekről pedig csak ügyvéd jelenlétében nyilatkozom :)

Recently all the time is spent on our baby and it is the biggest (and most tiring) fun of our life. But of course this lets no time for modeling so I use my free half-hours to follow other modelers builds (and being envy) and to fly with Flight Simulator 2004. Unfortunately not online on Vatsim, but "just" offline as I has to press "pause" too many times and there is no ATC to tolerate it. I started a new carrier in FSPassengers, with a rookie pilot (student grade) and a small and shaky Cessna 182S. I had only 2 passengers per flight plus some baggage but not the money was the goal but reaching 22 flown hours (time acceleration is my big friend) to get the certificate of a bigger aircraft (maybe a Cessna Grand Caravan) to become a "more serious" virtual airline(r) :)
In the meanwhile my modeling activity is reduced to ordering stuff. Two books regarding modeling as seen above in the Hungarian text and some Notek lamps for the Gaz, some vegetation for the Stuart diorama and grass from a new (to me) company to try... Credit cards are big threats to our life and prosperity... But who cares? I had my birthday last weekend :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése