2018. október 1., hétfő

World Wide Weld

A Dragon készleteken elég jól látható hegesztési varratok szoktak lenni, és nem is szoktam piszkálni őket. De ezen a Panzer I B alapon nyugvó járművön néhány helyen sajnos annyira rossz helyen van a "gyári", hogy a csiszolás közben megsérül, vagy el is tűnik - főleg az illeszkedési hézagok környékén jellemző ez. A jármű hátsó traktusán alul pedig teljesen hiányzik mindenféle varrat, gondoltam, ezeket pótolni szükséges...

Weld beads are well pronounced on the typical Dragon kits. This is the case with the Panzerjäger I too. But some welds are at places where they are ruined when filling/sanding gaps so I had to reproduce them. And on the lower-back hull the welding is completely missing...


Első körben megpróbálkoztam a Tamiya folyékony ragasztóval puhított műanyag szikével történő "hegesztésítésével". De nem tetszett az eredmény, nagyon nem. Úgyhogy elővettem a dobozból a régen rendelt Archer matricát, és tádááám, ez már hat fokozattal szebb volt. A különbség jól látható az alábbi képen:

At first I tried the stretched sprue with Tamiya liquid cement method but I was not satisfied with the result. So-so but not what I wanted. I picked Archer's weld decals and NOW it looked nice. The difference is stunning: 


Szóval lelkesen körbehegesztettem a járgány alsó részét, meg ahol még szükségesnek láttam. Az Archer matrica (műgyanta varrat matricafilmen) könnyen használható, méretre vágva és némi áztatás után egy kis Decal Setter folyadékkal megerősítve szépen tapad, még görbülő felületeken is. Néhol van egy kis ezüstös csillogás száradás után, de ez meg tökmindegy, mert úgyis le lesz festve, nemdebár? Szóval ajánlom meleg szívvel minden "műanyaghegesztőnek"!

So I "welded" the lower parts and wherever it was needed. The Archer decal is very easy to handle. You only have to cut the required length and glue it to its place even if curved. Some decal setter is recommended to strengthen the glue. Never mind the solid silvering - it will be painted after all... So I strongly recommend Archer's resin decal weld beads to all whom is interested!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése