2010. február 2., kedd

Little time - big problems

Ma volt egy kis időm ismét leülni a makettekhez. Sajnos annyi nem, hogy a Stuart festését megoldjam (előpakolni a kompresszort, pisztolyt, letakarni a monitort, nyomtatót, asztal környékét, festeni, pisztolyt pucolni, majd mindent elpakolni) így némi rezet még felragasztottam a Gaz-ra, és elkezdtem a kutatást a sofőr után. Sajnos az új év anyagilag szűkösebb lesz, mint az előző, így most nem is gondolok arra, hogy új figurákat vegyek. Azt hiszem, itt az ideje, hogy részben, vagy egészben figurát gyártsak. Már csak azért is, mert csak a feje fog látszani, az meg úgyis Legend, vagy Hornet gyártmány lesz. A többi rész hibáit jótékonyan rejti majd a fülke homálya. Egy régi, ismeretlen gyártótól származó motoros figurát próbáltam az ülésre, sajnos túl nagy a terpesz és túl magas a figura, de próbálkozásnak nem volt rossz. Később mészárszéket rendeztem régi figurákon, hogy legyen néhány kar és csizma, meg torzó, amiből majd kiindulhatok. Sajnos már nem ma. Viszont a diorámával kapcsolatban azon túl, hogy téli jelenet lesz, még nem sokkal jutottam előrébb. Alighanem felhasználom majd a régebben félkész állapotig legyártott Tamiya BMW R75-öst, amihez van egy téli Legend motoros Fieldgendarme figura.

Unfortunately I didn't have enough time to paint the Stuart as I originally planned (it's a time-robber to pack the compressor, the airbrush, cover everything around my desk, to paint, to clean the airbrush, to pack away - and my wife is allergic to the paints so I have the chance when she is not at home). No problem, I continued the Gaz with gluing some more PE on it.Also started the hunt for the driver. First try is an unknown motorcycle rider figure. Too high and somehow does not fit the cabin the way I would like it to do. Well, at least I tried.
And the slaughterhouse I did on the desk. Old figures parts to be the new hope and parts of the planned schratch-build driver. I've never done any figure before (I even had problems with painting the skin...) so this is the best occassion to try myself. Any mistake will be hidden by the cabin :)
Regarding the diorama... I'm still thinking and looking for an exciting idea. With little success so far. One thing seems to be sure: it will be a winter setting, snow and mud and dry trees. But that's all. Uhm... quite stupid, eh?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése